fbpx

Webinar: ADHD en relaties.

Logo-Evi-Evers-life-performance-coaching

Tijdens deze webinar leer ik jou hoe ADHD zich uit in relaties en wat jij hiermee kunt doen.

ADHD’ers hebben standaard een dopamine tekort, gecombineerd met een mindere ontwikkeling van onze hersenen voor executieve taken. Deze combinatie maakt dat ADHD’ers moeite hebben met het vasthouden van aandacht en meer gevoelig zijn voor impulsiviteit terwijl ze hun gedrag ook nog eens minder goed kunnen remmen. 

“Luister je wel?”, “Het lijkt wel of ik voor een extra kind moet zorgen”, “Ik heb het idee dat ik telkens alles zelf moet doen”, “Hij/zij doet niet zijn/haar best” en ga zo maar door. Wanneer jij ADHD hebt, heb je deze uitspraken vast meerdere malen gehoord. Wanneer jij met een ADHD’er samenleeft heb je deze uitspraken hoogstwaarschijnlijk ooit gedaan. 

In de ‘ADHD en relaties webinar’ neem ik jullie mee in de symptomen van ADHD, de impact hiervan en de oplossingen hiervoor.

Tijdens deze webinar leer je:

Wat de symptomen van ADHD zijn

Wat voor dynamiek ADHD symptomen met zich meebrengen

Hoe jij relaties kunt herstellen en bevorderen

> 0
Dagen in en relatie
> 0
Jaren persoonlijke ervaring
0
Dagen valkuilen

Een interactieve webinar met Evi Evers

Ik dacht altijd dat de impact van ADHD wel meeviel. Totdat ik zelf een relatie aanging en kort daarna ook de diagnose ADHD kreeg. Ik was 24 jaar, kon prima functioneren, maar kwam als kind vaak in conflict. Ik was slim maar moest wat meer opletten. Ik was een lieve meid, maar moest mezelf soms wat beter beheersen. Op de een of andere manier kwam ik altijd in de problemen of zocht ik problemen op en wat er ook gebeurde waar uitdaging was- daar was ik. 

Het leek mij een onderdeel van kind zijn. Toch verdwenen deze dingen niet wanneer ik ouder werd. Sterker nog, ze werden alleen maar duidelijker. 

Verantwoordelijkheden groeide, afleiding werd groter en camouflage werd meer. Tot ik in een relatie kwam en ik me ineens weer moest aanpassen. Taken moeten afhebben, op tijd thuis zijn, verantwoordelijkheden nemen, stil zitten, van mijn telefoon afblijven, aandachtig blijven.. het lukte niet.

Mijn partner wees me continue op wat ik niet deed. Zij ging zich irriteren, ik voelde me onbegrepen en we eindigde beide gefrustreerd. Klinkt herkenbaar? Ik begrijp het. 

evi-evers-contact

Drie welbekende symptomen die je in een ADHD relatie zeker herkent

Dopamine tekort

Logo-Evi-Evers-life-performance-coaching

Hoe meer uitdaging, hoe meer belonend het voor me werkte. ADHD gaat gepaard met dopamine tekort en daarbij dus de wil om meer dopamine binnen te krijgen. ADHD’ers worden snel verliefd, hebben gepassioneerd lief en krijgen continu hier continu dopamine uit. In de date fase ga je veel uit, onderneem je dingen en ga je op pad. Maar wat gebeurd er wanneer het nieuwe van een relatie afgaat en dopamine weer daalt? De focus verschuift. 

Aandachtstekort

Logo-Evi-Evers-life-performance-coaching

“Vroeger had mijn partner alleen maar oog voor mij, tegenwoordig is hij/zij met van alles en nog wat bezig”. Mensen met ADHD hebben moeite om prikkels te structureren. Waar mensen zonder ADHD een hiërarchie kunnen aanbrengen tussen verschillende prikkels, komt bij iemand met ADHD alles op één berg. De partner concurreert met de to-do list, de vaatwasser, de hond, de tv, de eigen gedachten en de lopende activiteiten. 

Impulsiviteit

Logo-Evi-Evers-life-performance-coaching

Impulsiviteit gaat niet alleen over het maken van grote aankopen of het uitspreken van dingen die je soms beter voor je kunt houden. Impulsiviteit gaat bij iemand met ADHD vaak over het gebrek aan impuls controle ofwel ‘het gebrek aan remming’. Van lang wegblijven voor de boodschappen, tot bezig gaan met (leukere) randzaken en het moeite hebben met het controleren van diens eigen emoties. Impulsief handelen kan het vertrouwen in een relatie opbreken.

Logo-Evi-Evers-life-performance-coaching

Dit is wat jij zult leren tijdens deze webinar

Live Webinar + E-book

Stiekem wordt ADHD in ieder aspect van onze relaties en onze dagen meegenomen. De hoogtepunten, maar ook de dieptepunten. De charmes, maar ook de discussiepunten. Tijdens de webinar om donderdag 24 juni laat ik jou zien wat deze punten zijn. We starten om 19.00 uur en ik verwacht dat het ongeveer tot 21.00 uur zal duren (afhankelijk van de vragen). Ik zal spreken over persoonlijke ervaringen, ik zal uitleg geven over de symptomen van ADHD en je laten zien hoe je hier ook mee om kunt gaan. Ik houd van vragen en ik houd van interactie, tijdens de webinar is er dan ook geruime tijd voor vragen en persoonlijke casussen!

De webinar is terug te kijken, te downloaden en samen met een partner te bekijken!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Spread the word, deel de webinar.

Omgaan-met-adhd
Logo-Evi-Evers-life-performance-coaching

De theorie is waardeloos, wanneer het niet gekoppeld wordt aan de praktijk.

Ik geloof erin dat echte verandering pas optreedt wanneer deze verandering gekoppeld wordt aan de praktijk. Uit eigen ervaring weet ik hoe verschillend situaties kunnen zijn en hoe vast mensen kunnen raken in een bepaalde routine. Voor iemand zonder ADHD kan het ontzettend lastig zijn om te begrijpen waarom een partner doet wat hij/zij doet. Voor iemand met ADHD kan het ontzettend frustrerend zijn dat de ander niet begrijpt dat hij/zij wel degelijk zijn best doet. 

Tijdens de webinar neem ik uitgebreid de tijd om alle vragen te beantwoorden. Toch merk ik iedere webinar dat er altijd mensen overblijven met vragen of casussen die groter zijn dan de webinar reikt. Mensen die vastlopen in een patroon en net wat meer diepgang nodig hebben om alles weer op pootjes te krijgen.

Aan het eind van de webinar geef ik dan ook 3 gesprekken van 60 minuten weg (t.w.v. €110), waarin ik samen met jou kijk naar jouw persoonlijke situatie en de verbeterpunten daarin.

Wat jij hiervoor moet te doen? Zorg dat je erbij bent, aanwezig bent en de webinar afkijkt!