fbpx

Op zoek naar een dagtraining om jouw team naar high performance te brengen?

Samenwerken draait om (mogen) communiceren en evalueren. Tijdens onze trainingen versterken wij deze vaardigheden voor gezonde bedrijfsprestaties. 

Trainen met de speciale eenheid op een bijzondere locatie

Organisaties draaien op samenwerken en samen functioneren. Een aspect wat lastig te trainen is theorie, maar geweldig te trainen valt in praktijk.

In een praktijk scenario, gebaseerd op een operatie vanuit de speciale eenheden, dompelen we het team een dag onder in begeleidde praktijk scenario’s.

Onder begeleiding van twee oud special force leden, worden er situaties gecreëerd waarbij er direct duidelijk wordt wat er op organisationeel en individueel niveau speelt.

Wordt er duidelijk gecommuniceerd of ontstaat er chaos?

fort-spijkerboor-training-leiderschap

Jouw weg naar een goed functionerend team

1. Een evaluatie op het huidige systeem

Teams lijken te functioneren, tot dat er in de diepte gegaan wordt en blijkt dat er kleine scheurtjes in de roots zitten. Om als eenheid te opereren, moet er eenheid blijven- ook bij tegenslagen. Tijdens onze trainingen brengen wij groepen in een onbekend scenario. Een scenario waar niemand voordeel heeft en iedereen terugvalt op zijn eigen default mode. Deze observatie is onze start. Vanuit deze start creëren wij een nieuwe eenheid.

2. Respectvolle feedback op individueel gedrag

Om een groep te veranderen, moet ieder individu zijn bereidt zijn om te veranderen. Tijdens onze scenario training creëren we een openheid voor deze verandering. Wanneer je de feiten direct gepresenteerd krijgt, is er namelijk geen ontlopen meer. Er is enkel begrijpen en veranderen. Mensen kunnen bevriezen, kunnen gaan rennen of kunnen gaan ontwijken. Tijdens onze training pakken wij standaard gedrag op om dit te kunnen verbeteren. 

3. Het versterken van skills rondom samenwerking

We denken allemaal dat samenwerken voor ons is weggelegd. Mits we maar een beetje sociaal zijn, toch? In praktijk blijkt het vaak een stuk lastiger te zijn. Samenwerken gaat over het samenkomen van verschillende karakters en het handelen naar één doel. Het gaat om spreken en luisteren. Het gaat om ruimte geven en ruimte innemen. Tijdens onze training geven wij concrete feedback op gedrag. Op een manier dat eenheid behouden kan worden en prestatie verbetert.

4. Krachten benutten van de eenheid

Gedurende ons trainingsdag brengen we mensen dichter bij elkaar. We confronteren mensen met niet werkbare patronen om actie te verbeteren. Niet alleen voor de groep, maar ook voor zichzelf. Tijdens onze training krijgt iedereen inzicht in de mogelijke aanpassingen en ook deze verandering trainen we. Op deze manier zie jij meteen verandering en plukken jullie de vruchten tijdens de normale gang van zaken. De verandering na onze training is namelijk hetgeen wat telt. 

5. Eerlijke en concrete feedback op verandering

Wij geloven in verandering die start bij de roots en doorstroomd in de organisatie. Binnen een organisatie raakt men vaak in een vast patroon. Als externe partij zijn wij aanwezig met een eerlijke en frisse blik. Tijdens deze dag geven we dan ook eerlijke en opbouwende feedback op wat wij zien. Praktische vaardigheden vanuit de special forces en begeleiding vanuit mij als gedragsexpert. 

Een goedlopende organisatie kan zichzelf laten groeien.

Je kunt op een dag nog zoveel leren, toch is het waardeloos wanneer je er in de praktijk niks mee kunt. Tijdens onze scenario trainingen ligt de focus dan ook zelden op het scenario. De focus ligt op de acties de genomen worden in het scenario. De gedragingen die naar voren komen, de default modes die aangeraakt worden en het gebrek aan samenwerken wat zichtbaar wordt. Er zijn altijd factoren die veranderen. Factoren zoals ervaring en kennis, de mate van zelfstandigheid van je team, de omgeving, de situatie,  de concurrentie, de mate van weerstand, de middelen en materialen die je tot je beschikking hebt en de aanwezigheid van eventuele tijdsdruk. We kunnen niet alles overzien. Wel kunnen we zorgen dat jij met jouw team de vaardigheden hebt om alles te overzien. 

Tijdens onze trainingen zorgen wij dat teams het zelfsturende vermogen ontwikkelen om te blijven draaien en te blijven presteren. Begeleidt door gedragsexperts en aangestuurd door Special Force trainers. 

Een uniek inzicht in gedrag en groepsdynamiek

De SF experience was een enorm waardevolle ervaring. Je wordt vanaf minuut 1 uit je comfort zone getrokken en in een situatie gebracht waarin geen ruimte is voor ego’s en maskers.

Daardoor ontdek je al snel op welke sterke karakter eigenschappen je altijd terug kunt vallen en op welke punten je je nog kunt ontwikkelen.

Rosanne van Staalduinen

Als Directeur van EQfit KIDSS weet ik hoe lastig het is tot de kern te komen in groepsverband.

Met deze training lukt het gewoon. Je voelt de veiligheid om kwetsbaarheid te kunnen en mogen tonen. Een aanrader om een niveau hoger te komen. Dank jullie wel!

Marie-Liz de Jongh

Een geweldig team van ervaren professionals die je op een heel respectvolle wijze late ervaren wat echt persoonlijk leiderschap is.

Hoe kom over op anderen, wat is discipline, kort en bondig communiceren, wie ben jezelf en hoe handel jij in stressvolle situaties? Zeer waardevol en ik kan hun aanpak zeer aanbevelen.

Rogier Schulmeister

Een grenzeloze training op onze locatie in Fort Spijkerboor

Onze Special Force scenario training

De juiste tools en de juiste persoonlijkheden

Extra mogelijkheden bespreekbaar

Een goedlopend team, dat is pas echt krachtig!

Mooi om te zien dat stresssituaties buiten je comfort zone zorgen voor een directe terugval naar je eigen niveau van training.

Maar hoe verbeter je iets wat je niet ziet maar wat er wel zit?

Door jezelf in een nieuwe situatie te brengen: dat doen ze heel goed!

Rick Zuidbroek

Samen met 5 van mijn vrouwelijke collega’s ben ik vanmiddag in training geweest. Wat een geweldige ervaring.

Met onwijs veel rust, structuur en directe aanwijzingen hebben ze het beste in onszelf naar boven weten te halen.

Danielle van EQfit

Ik heb ontdekt op welke karaktereigenschappen ik altijd kan terugvallen en welke eigenschappen ik in de komende tijd nog verder mag ontwikkelen.

Ik kwam thuis en besefte dat mijn leven door deze ervaring nooit meer hetzelfde zou zijn! 

Monique van Zoelen

Ieder team is uniek en iedere aanvraag behandelen wij dan ook met maatwerk.

Wij willen dat organisaties nadat ze bij ons zijn geweest door kunnen met de volgende stap. Dat ze inzicht hebben in de patronen van de organisatie en de verbetering voor de toekomst. Ieder team is anders en iedere aanvraag is anders. Onze trainingen zijn beschikbaar vanaf €399,- p.p. Met ons maatwerk bieden wij een perfect fit voor uw organisatie!